..tiada tajuk buat masa ini..

just feelin like wanna write sumting.. i miss my blog very much but i can’t commit on it..
bz duin my practical which i was a bit ting tong at first.. but only 2 weeks left make me really feel like i luv my job-2-b very much.. duin all da work during day n goin home happily to have a rest at nite will soon be continue after finishing my degree.. but when is it?? haih.. dont wanna think anymore.. padan muka to my self coz i always play2 during my study tyme.. but, i promise to myself : no more playin around after dis.. dont play2!

p/s : will u watch ur same batch frens grad when u r not duin da same thing as them?

Advertisements

..alarm.. oh.. alarm..

just nak share skit story.. tentang alarm a.k.a loceng penggera..

bila sembang-sembang tentang alarm nie.. commonly orang akan cakap :

1. alah.. dah biasa dah dengar..

2. walaupun bunyinyer bising.. kitorg still boleh tido lagi (klu dh ngantuk sgt).. 🙂

3. sakit telinga laa.. rasa nak letak bom jek..

bila bercakap tentang motif sebenar alarm tue dipasang, sume orang akan bersetuju dengan pendapat yang mengatakan kalau terbakar sekalipun, sume orang xkan meninggalkan bilik (termasuk yang menulis).. jawapannya, hanya satu kerana di mindsetting masing2 mungkin bunyi tue kerana perkara yang biasa2 aje.. alasannya,

“mesti aras tue sumer orang tengah rajin2 belaka.. nak iron bju serentak, masak nasi n lauk2 serentak (sebab nk buat open room), nak hisap rokok serentak (blok lelaki), tengah bakar colok laa tue (baunya..hmmmm).. & macam2 lagi la”

akibatnya, menyusahkan sume orang sebab terpaksa mendengar bunyi bingit yang berjaya dihasilkan.. kalau dapat dengar alunan muzik yang menyedapkan halwa telinga, tak mengapalah juga..

kat sini nak share satu cerita, di tengah2 kesibukan sume orang memahami & menjawab soalan midsem paper  Accounting Information System kat Bangunan Peperiksaan, aras 1, 3 mac 2008 yg lalu.. kedengaran lah bunyi alarm.. oleh kerana sume orang di dalam BP tue (hanya kesimpulan ringkas sahaja) dh biasa dengar bunyi alarm, sume orang bertindak tak mempedulikannya (walaupun dalam hati cakap.. aii, kat BP pn boleh bunyi gak?).. terlupa bahawa itu adalah BP.. hinggalah pintu di dewan utama itu di ketuk dengan kuatnya dari luar sebanyak 2x.. sume yang tengah concentrate termasuk lecturer terkejut.. “mungkin ada orang yang mengamuk agaknya..” lalu masuklah seorang pegawai & bertanya satu soalan cepumas.. “kamu nak terbakar dulu ke baru nk keluar dari tempat nie??” lebih kurang begitulah kata2nya dengan nada kecewa.. maka, yang lain pun berkata, “dah biasa dh dengar.. ingtkan xde pape.. hehehe..” sume orang bwt muka selamba hinggalah ada yang terkesima bila pakcik tue cakap, “ada asap kt aras bawah.. macam mana kamu boleh tak alert & buat macam xde pape. kalau terbakar macam mana??. kamu tau tak ade litar pintas kat bawah tue” maka, kecohlah sebentar tempat itu dengan pegawai tersebut, lecturer, n mereka yang sibuk ambil kesempatan berbincang & meniru.. papepun, kami berenam memang baik sebab tak terlibat dalam mana2 perkara tersebut.. jawab jek incase lecturer kata the test is valid..

kesimpulanya,

1. sume orang tak kuar dari dewan sebab pegawai tue kate sume orang boleh stay kemudiannya.. disebabkan kebakaran tue xd laa teruk sangat..

2. terima kasih kepada pakcik yang berjaya menggamatkan suasana sebentar.. anda telah berjaya memberi mereka laluan untuk meniru (perkara yang tak pernah berlaku di BP : bagi keizinan untuk meniru)

3. geram dekat lecturer.. knapa tak replace balik masa kitorang sebab tunggu nak dengar lecturer kate either valid or not the test.. dah la soalan banyak gilerr.. susah plak tue.. huhu.. xsempat nk jawab habis..

4. paling penting, kejadian telah menyebabkan.. ape yang orang katekan bila alarm berbunyi kerana benar2 ada kebakaran berlaku & sume orang tak mempedulikannya telah benar2 terjadi..

takziah kepada sume orang yang telah rentung kalau kebakaran tue sangat dahsyat & tak sempat menyelamatkan diri!! nauzubillah!!

ape pendapat anda? apa yang tindakan anda klu alarm di BP itu berbunyi lagi? huhu~~

..WEBPAGE UNDER CONSTRUCTION!!..

DO VISIT IT LATER.. TQ.. 🙂