..Singgah Sekejap..

Kak Sarah, rindu saya ke? keke..
nie update terbaru eh lepas dah brape lama menyepi dr dunia blogging.. tapi, saya still x lupa nak baca n view blog orang lain..

Arahan:
1)anda perlu printscreen wallpaper anda yang tengah gune skang jngan tipu2 ek x suke…
2)bgtau nape anda suke wallpaper anda ituhh…
3)tag 10 people
4)that’s all…

desktop1

JaWaPaN :
saya letak desktop nie sebab nie la bunga yang jadi sumber aspirasi utk hantaran masa bertunang ritue.. disebabkan dh borink dgn wallpaper acer (skema kan?) n rasa nak sesuatu yang sikit colourful, so, bru tukar wallpaper nie smmgu yg lepas.. maklumla tension study..

so, nk tag sape ek??.. ermm.. orang di bawah ni la.. sila la sambung-sambung kan tag ni ye..
1) kudozu
2) iefa
3) fana abu bakar
4) areev
5) sha

hurmm.. ada idea untu tag 5 org jek..

Advertisements

..Tagged..

Firstly nak cakap sori kat cik farhana sebab dengan tak sengajanya tak perasan beliau ada tagged aku.. sorrriiii ek.. 🙂

so, nak jawablah sekarang.. 

1) do you think you are hot? 

Yup.. hot sangat.. sebab banyak hari tak hujan..

2) upload your favourite picture of you.sunp0064

3)  why do you like this picture?

Terasa bahagia..

4)  when is the last time you ate pizza?

Awal februari @ domino.. Alasan makan : buy 1 free 1..

5)  the last song you listened to?

Sekali Lagi by Glenn (OST Istri Untuk Suamiku)

6) What are you doing right now beside this?

Dengar roomate Fajria namanya merepek.. haha..

7) People you tag

1~ Zaty Nadiah

2~ Honey lalala~~

3~ Fitrah

4~ Fariza

5~ Sha

8) Who is number 1?

Gf  Zhafir Hilman

9) Say something about number 4?

Budak lompat yang terpaksa tua setahun secara tak sengaja..

10) How about number 3?

Junior kt AP

11) Who is number 2?

Member aras, fac n kolej

 

Fuh..selesai sudah =)

..Lagi lagi tagged..

Disebabkan tak bukak 10hari.. nie tagged kedua oleh Sofahani pulak..

a) 7 fakta tentang diri sendiri
1. cerewet (maaflah kepada peminjam2 buku yang tak reti jaga..aku ngomel seharian)
2. muka sombong? malas senyum.. takut nanti ngundang fitnah + ada yang tergoda.. haha.. perlu ke?
3. analytical thinking.. dah dibuktikan melalui banyak jenis personality test + diri sendiri..
4. straight forward.. sape tak suka maaflah ye!!
5. tegas.. no play-play.. bukan sume benda lawak k..
6. insomnia.. haha.. terseksa seyh..
7. peminat kaler oren, hitam n putih.. 

b) 7 perkara menakutkan di dunia
1. Allah
2. kiamat
3. murtad
4. perang
5. hilang orang tersayang
6. exam! + repeat paper
7. kematian

c) 7 lagu yg paling layan
1. hijjaz – doa pagi
2. siti nurhaliza – percayalah
3. rossa – ayat-ayat cinta
4. dewa – hadapi dengan senyuman
5. nicholas teo – tears from polaris
6. ryu – my memory
7. letto – ruang rindu

d) 7 perkara yg selalu disebut
1. hampeh!
2. melugai tekak..
3. angin la.. bukan belahak!
4. sengkak perut
5. kebas kaki.. huwaaaa
6. oit
7. wakakaka (sebut bukan gelak)

e) 7 perkara yg bernilai
1. tunangku
2. family
3. frens
4. lappy acer ku ( nek ferrari ed. boleh x?)
5. samsung sgh D880 (double sim)
6. kamus besta 
7. contact lenses 

f) 7 pertama kali dalam hidup haku
1. lahir di dunia
2. bertunang
3. nikah (insyaallah)
4. dengar hantu mengilai
5. tengok orang kne rasuk
6. tengok dressing kaki orang lain berulat
7. pemilik double sim samsung

g) 7 orang ditagged!
1. Maisarah Razali
2. Nana da Great
3. Areev
4. Ali Asyraf
5. Farhana
6. Adila Mohamad (k.eila birm)
7. Fariza

..Tagged..

Sebenarnya sangat banyak perkara yang nak di updatekan.. Tapi, as usual, tiap kali bukak internet mesti nak singgah sarang labah-labah teman-teman blog.. Maka terjumpa 2 tagged.. Mula dengan tag dari Kak Sarah dulu..

Peraturan tagged cukup mudah :
1. Jawab dengan penuh ikhlas dan “berperasaan”.
2. Biar ada hubungkait yang jelas antara soalan dan jawapan.
3. Perlu menjawab tagged aku dalam masa 5 hari. (dah ebih 5 hari pun.. sebab entri lepas dah cakap nak rest 10 hari.. =)  )
4. Perlu mentagged orang lain selain AKU!!

sudah paham?


1.Di manakah jejaka/ wanita idaman anda berada?

Di bumi fana

2. Dia tahu atau tidak anda menaruh perasaan terhadapnya?

Pastinya tahu.. =)

3. Sejak bilakah anda menaruh perasaan tehadap dia?

Sejak itu..

4. Pernahkah anda memberi isyarat kepadanya?

Pernah.

5. Kalau ada, apa bentuk isyarat yang anda berikan?

Lampu isyarat  =) haha..

6. Aspek manakah padanya yang membuatkan anda meminatinya? ( Bentuk Tubuh? Pekertinya? Sikap Caring nya? Rupanya? )

Entah mengapa.

7. Apakah perasaan anda apabila melihat si dia?

Baguslah. Masih wujud di depan mata.. Alhamdulillah.

8. Sekiranya aku menjadi si dia, aku akan menerima diriku kerana …… (abiskan ayat ini dengan jumlah minimun 30 patah perkataan.)

Tak paham la soalan nie.. haha..

 

Orang seterusnya yang ditagged.. Sofahani.. Areev.. Farhana.. Kudozu.. Sape2 yang baca post nie.. Ye, kamuu!!

Award.. Award =D

ditagged sebenarnya.. oleh : Mizz Sofahani..

Dah lama tak update blog nie sebab bz dgn presentation kan..

papepon thx la sbb bg award neyh! sgt comey siot!



thanx skali lg sbb xsangka dpt award ni (mood terharu,hehe)
jika rajin akan ku tulis dgn best lagi dan lagi..!


Rules utk tag ini..
1. Bagi just kat orang yang dirasakan GILA-GILA / BEST
2. Bagi kat 5 orang sahaja
3. Link orang yang terima award ni
4. Sesiapa dapat Award ni DiWAJIBkan buat POSTING sebab dia dapat award ni kat blog dia
5. Beritahu orang yang dapat award ini kt blog dia ok ! (buat trackback sahaja pun sudah memadai)


Sape yang gila n best tue…..????

aku nak awardkan benda ni kpd….
1. Kudozu
2. Maisarah Razali
3. Ali Asyraf
4. Fariza
5. sape-sape lagi laaa..


ha,ape lg..cpat2 la amik award ni! bangga x? =P