..Busy + Headache..

Sangat banyak benda berlaku.. Maka, blog direhatkan untuk tempoh 10 hari dari sekarang.. Wish me luck and semoga semuanya berjalan dengan lancar dan sempurna.. ameen..

Advertisements

..Blog yang tak sabar ditunggu ke’update’annya..

nie blog yang memang sangat suka + best.. dan ianya tak mengikut ranking.. susunan ini adalah untuk membuatkan blog ini kemas.. =)

syerahomarindahoneylalala

diyanazman

aliasyraf
mysarah

kudozu

otak2

 

 

..Kek Batik Biskut Marie..

sangat malas nak hupdate even ada celcom broadband.. hehe..

kek batik biskut marie 1kek batik biskut marie 2kek batik biskut marie 3

ehem.. cuti nie rasa nak berjinak-jinak dengan dunia dapur.. tapi tak tau lagi akan jadi realiti or angan yang tak sudah.. =)  maka, terhasillah kek batik biskut marie nie.. bukannya baru first time buat, tapi dah kat 5 tahun tak buat.. hehe..

actually, gambar siap tak sempat nak capture sebab buatnya jam 6 petang.. then malam, my cousin yang kechik-kechik sume dah tak sabar-sabar nak makan.. den, terpaksa larikan part yang korang tengok semacam jek berlemoih nya.. my anak sedara pulak, dah merajuk sebab tak dapat makan malam tue coz mak die nak bawak pergi makan ikan bakar dengan geng-geng kerja, masa tengah buat.. meroy kejap budak-budak tue.. makcik pun sempat rompak suku.. =) kiranya, nielah cebisan-cebisan akhir yang my anak-anak sedara sempat makan kul 11 pagi esoknya.. diorang cakap mak long kedekut! padahal dah habih.. hampeh! 

 

RESEPI KEK BATIK BISKUT MARIE

Bahan-bahan :

1) 1 buttercup – RM4++

2) 1 paket kecik milo – RM 4.60

3) 1 tin susu cair Carnation  – RM2.60

4) 2 sudu besar serbuk koko – free dari dapur

5) 2 sudu besar gula – free dari dapur

5) 300gm Biskut Marie Munchy’s – RM3.60

Cara membuatnya :

1) Masukkan sume bahan ke dalam periuk dengan api perlahan kecuali biskut Marie.

2) Kacau sume tadi hingga pekat.

3) Tutup api. Masukkan biskut Marie dan kacau hingga sebati.

4) Masukkan ke dalam loyang atau tupperware dan mampatkan.

5) Masukkan dalam peti sejuk untuk lebih best dan makan!

SELAMAT MENCUBA!!

 

p/s : Nie laa kek paling senang nak buat. Buttercup tak perlu dihilangkan kesejukkannya, kek tak perlu dibakar. hahaha.. Mesti ramai orang tau buat punyalah.. haha.. Saje nak share kepada yang tak tau..

..Turun, turun lagi..

Petrol, diesel turun 15 sen mulai esok

17/11/2008 6:08pm

Harga petrol RON97, RON92 dan diesel dikurangkan sebanyak 15 sen seliter masing-masingberkuatkuasa mulai esok 18 November.

Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mengumumkan harga baru petrol RON97 ialah RM2.00 seliter daripada RM2.15, petrol RON92 ialah RM1.90 daripada RM2.05 manakala diesel RM1.90 daripada RM2.05.

Beras ST5 turun 20 sen dan ST10 30 sen – Mustapa

17/11/2008 6:59pm

KUALA LUMPUR 17 Nov. – Harga siling beras lima peratus hancur tempatan (ST5) turun 20 sen kepada RM2.60 sekilogram daripada RM2.80 manakala beras 10 peratus hancur tempatan (ST10) turun 30 sen kepada RM2.40 berbanding RM2.70 sebelum ini.

Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Datuk Mustapa Mohamed dalam satu kenyataan hari ini berkata, harga baru itu mula diwartakan semalam.

“Harga beras ini merupakan harga barang yang dikawal kerajaan. Pewartaan ini bagi membolehkan kerajaan membuat kawalan terhadap harga tersebut,” katanya.

Mustapa berkata, berdasarkan pemantauan, terdapat pasar raya yang telah menurunkan harga beras manakala beberapa kedai runcit masih menjualnya pada harga yang lama.

“Mana-mana peruncit yang tidak mematuhi harga siling ini boleh diambil tindakan oleh pihak kawal selia padi dan beras di bawah Perintah Beras (Kawalan Gred dan Harga (1992),” katanya.

– Bernama

 

 

Seluruh rakyat Malaysia yang bergelar pengguna sentiasa menunggu apa lagi yang boleh turun mengenai barang-barang keperluan. Dan alhamdulillah, harga minyak yang sudah turun, turun lagi tengah malam ini untuk kali ke-5. Selain itu, kerajaan juga mengumumkan penurunan harga beras. Bagi mereka yang gemar travel dan berjalan-jalan pasti lebar senyuman tatkala mendengar berita ini. Lepas ini, bolehlah cuti-cuti Malaysia dengan aman bahagia. 

Apa yang dimahukan oleh pengguna pada masa ini adalah penurunan harga barangan runcit. Kos sara hidup pada masa ini dianggarkan terlalu tinggi dan ianya menyusahkan pengguna yang sumber pendapatannya rendah dan mempunyai bilangan isi rumah yang tinggi dalam makna kata lain dari segi pendapatan per kapita.

Kerajaan pada masa ini mengambil langkah untuk memantau dan menyerbu premis-premis yang sesuka hati menaikkan harga barangan runcit. Lantas tindakan yang boleh diambil oleh pihak berkuasa adalah denda atau penjara atau kedua-duanya sekali.

Itu di pihak pengguna dan kerajaan. Bagaimana pula di pihak peruncit? Tidak adakah pihak yang mahu membela nasib mereka ini? Saya bukanlah berada di pihak peruncit. Tapi cuba menyelami hati mereka yang menjadi orang tengah antara pemborong dan pengguna. Antara situasi yang dihadapi oleh pihak peruncit adalah mengenai :

1) Harga barang kawalan – gula. Penjualan 1kg gula misalnya telah ditetapkan oleh pihak kerajaan dengan harga siling RM1.50. Pemborong menjual dengan RM1.45 kepada peruncit. Untung hanyalah sebanyak 5sen sebelum ditolak dengan harga plastik pembungkus. Jangan anda fikir untung menjual 1kg gula adalah 20sen ke atas.

2) Harga barang kawalan – minyak masak. Pernah suatu ketika, di waktu krisis kekurangan minyak masak, harga siling yang ditetapkan adalah RM2.50. Pemborong juga meletakkan harganya pada RM2.50. Adakah berbaloi peruncit menjual juga pada harga RM2.50? Perlukah peruncit membuka kedai untuk kerja-kerja kebajikan? Lebih baik mendaftar sebagai ahli Mercy Malaysia sahaja!

3) Harga sayuran. Pagi tadi, saya tonton siaran Malaysia Hari Ini (MHI) di tv3. Terdapat peniaga gerai makanan yang membuat aduan mengenai kenaikan harga sayur-sayuran di pasar. Yang diberitahu, ketika musim perkahwinan, harga sayuran yang pada asalnya RM3.00 sekg menjadi RM4.50. Adakah masih berbaloi peniaga tersebut mengekalkan kos jika kuantiti sayur yang dimasukkan sama seperti sebelum musim perkahwinan? Rugilah jawabnya. Maka, peniaga pula mengambil langkah bijak dengan mengurangkan kuantiti bahan-bahan seperti sayuran, ikan, daging dan ayam. Pembeli? Pastilah mengamuk sakan!

Saya akui, terdapat segelintir peruncit yang menaikkan harga barang secara melampau. Ditegaskan sekali lagi, segelintir sahaja.

Pada pandangan saya terhadap :

1) Kerajaan. Kerajaan iaitu kementerian yang sewajarnya perlu menetapkan harga barang ini mengikut stage penjualan. Maksud saya, tetapkan harga bagi pihak pelanggan, peruncit, pembekal dan pemborong secara berasingan. Dedahkan melalui media massa mengenai harganya biar satu Malaysia tahu.

2) Pembekal. Anda yang melalui jerit perih dalam penghasilan beras, ikan dan sayur bermutu. Bersatulah untuk menetapkan harga yang berpatutan kepada pemborong dengan mengambilkira kos-kos yang terlibat ketika penghasilan barangan selain risiko kerosakan barangan. 

3) Pemborong. Anda menanggung kos pengangkutan, pencarian peruncit dan risiko ancaman kehilangan barangan. Janganlah mengambil kesempatan untuk meraih untung berlipat-ganda ketika di peringkat ini.

4) Peruncit. Terutama sekali yang beragama Islam, ingatlah : Jangan meraih untung melebihi separuh dari kosnya! 

5) Pengguna. Teruslah memperjuangkan hak anda sebagai pengguna!

 

P/s: Tahukah anda? Satu benda je yang turun dan tak akan naik sampai bila-bila? —-> hujan! hehe..

..SERIOUSLY!!..

hurm.. dah kul 3:53 pagi.. banyak benda tak baca lagi.. nanti kul 3petang exam Bahasa Arab Peringkat 1.. so, nak cerita pasal SERIOUSLY…

1) SERIOUSLY!! aku tak baca lagi untuk paper arab setakat nie.. sebab aku asyik pikir pasal paper corporate tax and managerial finance yang serentak rabu nie.. aku tak nak dah mik paper sama tarikh.. nasib tak sama waktu.. kalau tak kuarantin laa jawabnya!! aku sangat susah hati dengan carry mark yang 40% tapi aku dapat sikit gilerrrrrrrr… susah hati jek.. study nyer??

2) SERIOUSLY!! aku sangat bengang dengan kekalahan MU!! huh! sakitnya hati aku! rasa macam nak tendang Christiano Ronaldo masuk gawang gol tue.. untuk makluman korang, walaupun aku minat giler babeng dengan MU, aku tak minat langsung dengan CR tue!! and aku sangat bengong bila Beckham nak blah dari MU dulu + aku rasa nak tendang kasut bola ke dahi Alex Ferguson..

3) SERIOUSLY!! aku sibuk donlod dr youtube citer2 disney jek sekarang nie.. tak cukup tue, aku convert ke 3gp, transfer masuk hp.. so, duduk saja2 aku tengok citer or dengar lagu nye.. disney ny citer yang zaman lukis2 dulu serius best!! yang dah berjaya donlod : beauty and the beast, cinderella (3series), snow white and the 7 dwarfs, sleeping beauty, the little mermaid, peter pan, jungle book, aladdin i, lion king & pinocchio.. walaupun dah sampai limited 100 videos je leh donlod, ak berusaha gi donlod guna laptop arenawati ngan atranja.. thanks korang!!

4) SERIOUSLY!! malam nie jek aku makan Chicken McNugget McD, Set Snack Plate KFC, Vono Mushroom Soup (original), Cadbury Chocolate.. Nafsu makan aku besar betul akhir2 nie.. jangan nanti time akad nikah kembang semangkuk dah.. selama seminggu nie.. dah 3 hari berturut2 sudah aku makan nasi putih+ tomyam seafood + kailan masin yang kawan2 aku beli kat 6th.. last makan sabtu malam, ke toilet masa makanan tinggal suku jek lagi! haha.. dah tak sambung dah pastue sebab lama tul aku habiskan masa at tempat tue..

5) SERIOUSLY!! Aku terlalu rasa nak balik ke rumah kalau boleh sekarang jugak.. selalu tue bukan laa tak nak kan.. tapi, takde la sampai ke tahap excited macam sekarang nie. Bukan sebab ade benda pape yang best kat sana.. Tapi SERIOUSLY!! tok aku tiba-tiba sakit..Adik aku bitau masa lagi 4 hari nak exam! paper pulak straight 3 hari.. Tak boleh nak jalan sebab tulang die dh tak kuat.. Allah bagi dugaan tak perlu tunggu2 or dicari.. Bila Allah kata kun, maka KUN! so, sangat susah hati.. Fikir sape jaga dia, mandikan dia, suapkan dia makan. Bukan aku tak percaya kat mak, makcik dengan adikku kat rumah tue.. Tapi aku tak puas hati sebab aku tak tengok sendiri.. Aku sangat susah hati sampai masa tengah study hari tue aku nangis sebab teringatkannya.. Janganlah marahkan dia.. Anak 8 orang, cucu 28 orang, cicit 6 orang.. boleh kata semua tok bela kecuali cicit 3 orang.. Tue jek aku mintak.. Lepas je exam 3 paper direct tue.. terus call tok.. dia boleh cakap lagi dan boleh jaga kedai lagi.. tapi tak tau kenapa hati sangat sebak! nasib dah hujung sem.. Apa-apa jadi pun, aku dah cuti nanti.. Tok pun macam tak sabar nak tunggu aku balik.. sabar ye tok! Moga panjang umur. Nurul tak boleh bayang kalau tok tak de satu hari nanti.. huhu.. nak nangis dah.. tukar topik!

6) SERIOUSLY!! aku dah tengok bajet aku untuk setahun akan datang, aku perlukan kira2 rm15,000.. bila laa duit nak beranak kat bawah katil or tikar getah? or turun dari langit sama-sama dengan hujan?? banyak benda penting aku nak beli.. Kalau boleh tanpa guna Biasiswa JPA aku tuh.. Hurmm.. bukan nak buat down payment kereta laaaaaaaaa..

7) SERIOUSLY!! aku sangat tensen.. banyak benda main kat kepala aku sekarang.. dan selalu fikir sama ada aku nie manusia yang bertuah ada kat dunia nie or tak.. sebab kadang-kadang aku tengok, orang lupa kat Allah dapat lagi banyak kejayaan. tak perlu ingat allah pun, kejayaan macam orang sentiasa duduk kat tikar sembahyang padahal tak pernah pun. Mungkin Allah nak menguji sama ada die sedar or tak tanggungjawab dia dan Allah tak nak bagi aku lupa diri.. Amin!!

sekian sahaja.. selamat exam!! nak sambung study balik.. huhu..

4:35 pagi..

..Tragedi Eidulfitri.. Episod 3

Aarrggghhh!! 999 jelah! Teringat iklan kat TV plak.. apetah slogannya.. lupa sudey..

Tut, tut, tut.. Lembab! Nie bukan panggilan palsu laa.. cepatlaaaaaa.. huhu..

Masih tak berjawab. Tap! Putus… arrrrrrrgggggggggggghhhhhhhhh!! Menggigil giler dah nie.. eeeeiii..

Next trial.. lembaaaaaaaabnye.. jawab la, jawab la.. “Helo. Boleh saya bantu?” “saya nurul. Boleh saya dapatkan no telefon polis **********??” “kenapa ye cik?” “hmmm.. ada kejadian pecah masuk. Tapi diorg sempat pecah tak sempat masuk.. cume sekarang nie diorang berlegar kat kawasan nie sambil bawak parang sorang satu. Ada dalam 5 ke 6 orang.” “betul ke nie cik?” “lebih baik saya tidur dari saya menipu,” “oooooo… cik telefon 103 ye.” “hah??!! Bukan boleh direct line dengan mana-mana balai polis ke?” “tak.. cik kena call 103.” “baik!”

Perrrrrrggggggggghhhhhh!! Abis tue ape guna no 999?? Boleh sape2 explain x? Membazir kredit aku betul!!

Tut, tut, tut.. “selamat pagi, boleh saya bantu” lagi cepat dari 999 kalau tau dari awal lagi aku call.. haish.. “saya nurul. boleh saya dapatkan no telefon balai polis **********.” “kenapa ye?” “ada orang pecah masuk kedai. Urgent nie cik. Cik jangan Tanya pape lagi ye. Tak larat dah nak explain macam kat 999 tadi.” Huhu.. terpaksa cakap sebab kredit dah nyawa-nyawa ikan. “sekejap ye cik.. dengar ye,” Computer yang tolong sebut.. “046******”

Aku pun tak tunggu dah trus call. Satu lagi masalah! Banyak tul karenah! Badan aku dah menggigil tengok perangai samseng anak2 hantu nie..

“cik n, meh handset! Dah bis kredit! Polisnye x dapat2 nak call lagi nie”

Tekan punya tekan.. “selamat pagi. Balai polis **********. Boleh saya bantu?” “saya nurul. Nak mintak polis peronda ye datang ke sini sebab ada orang nak pecah masuk kedai. Diorg tak sempat nak kopak kedai sebab ada orang sergah dulu. Die terkejut and terus lari. Kirenya tak sempat la nak cekup. Diorang sempat potong mangga guna cutter bomba.” “ooo.. diorang ada lagi ke kat situ cik?” “ada, ada.. tadi berdua je. Nie dah berlima, berenam siap ronda2 naik motor depan kedai sambil bawak parang lagi nie..” “cik bagi no. telefon dan alamat kedai. Cik kat mana sekarang nie? Rumah kat mana?” “saya kat pintu belakang kedai. Kedai nie depan rumah saya. Cik segera ye. Nie kedai makcik saya. Cik, saya tak boleh cakap panjang nie.. dah menggeletar sangat. Kami nie tak ramai. Sekali hentak jek. Kalau nanti sampai kami nie dah takde susah jugak. Mana laa tau….” Aku pun bagi laa ape yang die nak.. haish.. panjang cite sungguh!! “nanti polis peronda akan hubungi cik ye bila mereka dah sampai” “trimas!”

Masuk pulak sms Awi : Kak, cepat pegi buat report. Depa ramai nie. Bawak parang! 3:50 a.m.

“helo! Awi. Kami belakang kedai nie. Dok nak cam sapa depa. Dah tepon polis tadi. Japgi depa sampai!”

“kak depa bawak parang!” “tau, tau.. hang jaga kot depan” macam nak main ambush pulak! Boleh menang nie! Cucu tok tak kira laki ke pompuan, memang sume boleh kata juara ambush. Haha!!!

Punya laa lama tunggu encik polis datang. Siap terlajak, u-turn balik, terlajak lagi, u-turn lagi..

Masa tengah encik polis tue u-turn dak2 perampok antarabangsa nie pun lalu kat simpang jalan sambil2 tengok ke kedai kitorang. Diorang tak nampak encik polis sebab u-turn nya jauh sangat.

Encik polis yang sampai pun tanya lagi sekali apa yang jadi. Penat dah aku jadi tukang cerita laa pulak!

Yang rasa nak hanginnya tue, boleh pulak encik polis berdua nie cakap perampok2 nie mengacah. Mengacah?? Wat da he**!! “Encik, saya dapat sms dari kawan saya masa budak nie tengah potong mangga. Takkan la kawan saya nie tipu! Die nie orang seberang jalan. Rumah die betul2 la straight nampak kedai. Encik baca la sms nie..” masa die tengah baca, Awi pun sampai. “encik, saya yang nampak! Tapi sebab saya sorang, orang luar pulak tue, saya tak pegi pukul ke pape balik laa. Sergah je.” “tapi mereka tak datang lagi dah kan??” eeeeeeeiiiiii.. apa kejadahnya. Penat cerita laa. Baik cite dengan budak2 darjah 3.

Tiba-tiba lalu sebijik moto, 2 penumpang. Laju bawaknya sambil tengok-tengok kedai! “encik, tue mereka! “orang lain tue!” “saya cam encik! Dari tadi lagi saya tengok mereka, jenis moto **** pakai helmet merah, baju kuning tue laa encik!” “no plat? Saya tak nampak sebab saya rabun!”

“mereka nie orang luar nie.” Selamba je polis tue cakap.

“tak encik! Budak sini! Kami cam encik! Depa nie melepak kat area batu nisan sana nu!”

“cik n, gi laa tunjuk bekas yang de kat mangga tue! Cakap panjang-panjang tak guna. Ingat kite tipu!”

Lepas dah belek, belek, encik polis cakap, “ooooooooooo.. ada kesan jenayah nie. Mereka guna gergaji”

“apa cik? Nie bukan gergaji nie. Nie cutter macam bomba guna tue.”

“tak.. nie gergaji. Mana mereka dapat cutter pulak”

eeeeeiiiii.. mental betol!! Sah, sah la makcik aku ngan Awi nampak cutter yang macam gunting besar nak potong ranting pokok tue. Tapi nie yang edisi potong besi la akan, polis nie boleh cakap guna gergaji.

Tak logic langsung! Dengan kesannya tak de bergerigi langsung! Rata je ada laa.. boleh pulak cakap gergaji. Budak tadika pun tau gergaji tue yang macam mana. Mentang-mentang laa makcik aku muka budak2, pendek plak tue, tapi umur dah banyak orang tak tau pulak! Haish.. awet muda pun susah!!

“errmm.. encik, ini bukan first time masa tengah sibuk pilihan raya umum mac hari tue pun kedai nie dah kena dah. Tapi mereka masuk pintu belakang. Itu pun, tak de sapa perasan padahal depan rumah,”

“banyak ke yang diorang mik?”

“rugi kat RM3000 encik! Segala rokok, kad reload semua depa sapu clear!! Tapi tyme tue pintu belakang tak letak grill lagi. Tapi selalu jenguk-jenguk bila pagi-pagi macam nie. Tue yang tau depa dah pecah masuk tue. Sekarang dah ada grill dah.

“kejap ye, saya buat report! Helo.. bla, bla, over! bla, bla, bla, bla……………. Ada kesan jenayah over!”

..Tragedi Eidulfitri.. Episod 2

“awat cik N tak geghak Nurul dulu?? Lain kali jangan dok tunjuk bghani. Ghupa ja macam nak lelaki tapi pompuan! Sedar la skit.. kalu depa teghajang ka camna?? Tak pasai ja!” aku berleter kat makcik aku balik..

“aku dah terkejut sangat aku terus bangun aku jadi macam lupa hang tidoq sebelah aku! Aku pun klu ikutkan nak tidoq kat atas tapi tak jadi sebab aku tengok hang soghang2 kat depan (ruang tamu). Lagipun tok takdak kat ghumah.. aku keluaq tadi pun kaki aku menggeletaq tengok dia bawak cutter tue! selalu aku bangun tidoq klu terkejut ka aku mesti tengah-tengah jalan, jatuh! Dah 2 3 kali dah jadi..” aku ape lagi, trus gelak macam nak pecah perut laa.. “boleh pulak!! Tue laa.. otak tak sempat nak hantaq isyarat kaki nak pi mana, tapi kaki dah jalan dulu dah!”

Tiba-tiba ada suara lagi kuat gelak dari aku masa makcik aku cakap dia jatuh.. rupanya, adik lelaki aku, Anas ngan sepupu aku, Safwan turun dari serambi rumah. Diorang nie hampeh! Tak tido lagi rupanya.. memang tak boleh harap langsung! Pastue baru sibuk Tanya apa yang makcik aku dok merepek malam-malam, mimpi apa sampai satu ghumah kena dengaq ceramah sebelum subuh!! Haishhhhhh.. susah tul budak-budak tak layak ngundi nie.. Lampy gilerrrr.

Jam dah 3:15 pagi. Tengah makcik aku ngulang crite die kat 2 orang budak nie, telinga aku pulak tiba2 rasa macam dengar benda lain! “shh.. diam sat! aku nak dengaq!” “hah, dok dengaq bunyi 3 4 bijik motor tue, ntah-ntah depa mai pulak apa!” muka aku naik cuak.. telinga aku nie bahaya skit bab2 mendengaq takut2 orang dok keliling ghumah tengah-tengah malam ke memang cepat betul! Sensitive..

Apa lagi! Tak tunggu dah! Kami 4 orang terus standby. Anas dah bawak keluar kayu baseball, safwan buat-buat berani. makcik aku laju je kluar tuju ke kedai.. nyorok belakang pokok nona sebelah kedai dia sebab nak cam muka sapa yang naik moto tue. Tempat tue tercorok skit.. orang tak nampak kalau dari jalan sebab xd lampu jalan kat situ.. aku pulak, baru depan tanah lapang kat depan rumah. aLa-ala serang hendap gitu! Actually dia nak tengak muka ank-anak hantu tue..

Tiba-tiba aku nampak moto lalu. Aku cakap dengan Anas, die bawak macam batang kayu.. panjang betul.. lagi panjang dari moto! Anas kata tue orang baru balik kerja guard laa.. boleh pulak adik aku nie.. tiba-tiba anas tak tunggu dah! “woii!!” die jerit! Aku dah marah dah kalu ye pun tak payah la nak jerit kalau diorang serang macam mana?! Tapi tiba-tiba orang tue balas “woi!!” tapi! Ada sesuatu yang die buat!! Angkat kayu panjang tue berkali-kali macam lagak samseng! Adik aku cakap, bukan parang.. Tapi, pedang samurai.. Hurmm.. aku pun confius.. Diorang yang 3 4 moto nie ulang-alik sambil tengok-tengok ke kedai.. Sume nye berparang..

Perghh.. Aku pun dah ketaq lutut dah.. Mana taknya, aku n makcik aku dah tentu-tentu perempuan, Anas n Safwan sah-sah bukan jaguh family apatah lagi jaguh kampung.. Nasib laa makcik aku x gerak masa awal-awal tadi.. Dah la cuaca tyme tue memang sejuk yang amat. Tengah-tengah jalan ke belakang kedai.. Makcik aku datang and bagitau kat anas jangan jerit pape.. Takut diorg terus serang! Logik gak! Tyme tue aku tak fikir ape dah. Badan dah gigil gilerr..

Check credit balance.. RM3.40, jam 3:30 pagi.. Nak call nombor mana? Cousin aku yang terror silat? Or polis?? Grrrrrrrrrrrr… Sejuknyeeeerr…