..Tagged..

Firstly nak cakap sori kat cik farhana sebab dengan tak sengajanya tak perasan beliau ada tagged aku.. sorrriiii ek.. 🙂

so, nak jawablah sekarang.. 

1) do you think you are hot? 

Yup.. hot sangat.. sebab banyak hari tak hujan..

2) upload your favourite picture of you.sunp0064

3)  why do you like this picture?

Terasa bahagia..

4)  when is the last time you ate pizza?

Awal februari @ domino.. Alasan makan : buy 1 free 1..

5)  the last song you listened to?

Sekali Lagi by Glenn (OST Istri Untuk Suamiku)

6) What are you doing right now beside this?

Dengar roomate Fajria namanya merepek.. haha..

7) People you tag

1~ Zaty Nadiah

2~ Honey lalala~~

3~ Fitrah

4~ Fariza

5~ Sha

8) Who is number 1?

Gf  Zhafir Hilman

9) Say something about number 4?

Budak lompat yang terpaksa tua setahun secara tak sengaja..

10) How about number 3?

Junior kt AP

11) Who is number 2?

Member aras, fac n kolej

 

Fuh..selesai sudah =)

Advertisements

..Kini Kembali..

Busy? terlalu busy..

Sibuk? terlalu sibuk..

kenapa??

begini..

1) Universiti Malaya

– assignment berlambak hak yang amat!!

Strategic Management, presented on 3/02/09 : 3/02/09 adalah hari pertama selepas cuti mid-sem UM yang terlalu awal itu(selepas week 4 ok).. bayangkan how tue solve and do the best presentation sbb as usual lah bila dah cuti nie, homework pun cuti.. tambah masalah lagi ada 2 orang ahli lain selain aku, Faj dan anis adalah 2 orang chinese dari fsktm (sc.comp).. sangat tension sebab banyak tul karenah diorang nie.. nak discuss je x boleh.. susah la biler lain fac.. tapi, 1 thing dah tau.. lain betul perangai chinese di fpp (p’niagaan & p’akaunan) dengan sc.comp nie.. kenapa? lu fikir la sendiri!

Commercial Law, to be submit on 10/02/09 : kami diberi tugasan untuk ke 7 tempat ini (1 suruhanjaya syarikat malaysia, 2 biro bantuan guaman, 3 pusat bantuan guaman, 4 mahkamah tinggi bahagian dagang, 5 mahkamah tinggi, 6 tribunal tuntutan pengguna malaysia, 7 tribunal tuntutan pembeli rumah malaysia).. wah, so many rite?? dalam pada tue ada plak requirement tambahan iaitu perlu submitkan report bersama2 dengan 2 keping gambar kesemua ahli kumpulan di setiap lokasi tersebut. macam nak pengsan.. kelas sume orang lain2 ok.. nasib la 4 orang dalam group, ada sahaja halangan masa nak pergi kesemua tempat tue (kaki bengkak sebab terseliuh, tukang bawa jalan tak bangun tidur) tapi bila dah sampai ke tempat2 tue kami dilayan dengan baik sekali oleh kerani-kerani dan pegawai kat situ (kecuali mak guard kat kementerian perumahan dan kerajaan tempatan untuk tribunal tuntutan pembeli rumah kat damansara) dan bab report sume cool je (means tak cerewet).. cayalah! p/s: bengang giler dengan mak guard KPKT : lebih sudu dari kuah!) + kitorg dah tau sume fungsi tempat2 nie dan prosedur daftar syarikat, fail writ saman, hak pengguna, bantuan guaman, dll.) 

2) Family

Accident : sangat sentap ok bila dapat tau yang adik lelaki aku di Hospital Tuanku Permaisuri Bainun (duluny Hospital Ipoh).. Tak cukup dengan terlibat dengan kemalangan yang mana menyebabkan aku benci dengan polis trafik (dia keluar simpang naik kereta langgar adik aku yang naik scrambler (moto untuk race motorcross), kaki adik tersepit dan patah 3 jari kaki kanan (no.2, 4 n 5 dari ibu jari kaki)) adik aku inform yang jari ke-4 die mungkin akan dipotong! What?? kurang ajar nya polis trafik itu sebab die mahu settle cara baik maknanya tak buat report, dan dia tak pernah tengok adikku di hospital apatah lagi tawarkan diri untuk settlekan bayaran ciput hospital kerajaan!! dan 2 hari lepas, adik call inform jari kaki ke-4 dia dah di potong sepenuhnya not half . Hilang satu jari kaki! Mak sangat sedih sebab adik dilahirkan sempurna tiba-tiba?? Allah Maha Kaya dari kamu polis trafik itu!.. p/s : terima kasih kepada bakal bapa mertua saya yang membantu rujuk pakar ortopedik HKL (untuk adik saya) dan pakar ENT (untuk mak saya)..

Sekian saja kisah dari saya yang lama tak update..