..teringat kampung halaman..

hurmm.. Tengah2 tak buat apa2 nie.. ngelamun jap.. teringat rumah la pulak.. hurmm..

1) Mak : hoho.. mak mesti merajuk anak nya ni tak balik kenduri tokwan punya anak sedara punya anak punya cucu.. cmner ntah.. tak tau nakterangkan macam mana sebab panjang benor flow nyerr.. hehe.. berbelit-belit.. da reason is.. diorang nie tak kenal aku.. low profile.. haha.. dulu kenduri kat KL aku kat Ipoh.. Nie kenduri kat Penang aku kat KL plak.. haha.. Tak pelah, mak jek yang g key.. Nanti akak kawin diorang datang lagi kot.. Ahha!

2) Tok : da main reason kenapa aku suka balik adalah sebab ada tok kat umah.. Bila balik boleh dengar story tok.. yang paling penting bila time kenduri tok akan cakap.. “Yati, pi la kenduri tue.. Nanti anak kamu si Nurul nak kawin takdak sapa pulak nak pi kalau tak pi sekarang..” heheh.. UNtuk aku pulak tok cakap cmnie.. “nie pi siap cepat, teman tok pi kenduri.. Nanti hang nak kawin depa tak mau mai” jawapan maintain dari dulu.. “tok jelah yg pi.. Nurul jaga umah..”

3) Cik N a.k.a makcik a.k.a Tok Chik (ada 6 cucu menakan my cousin nye anak) :ehem. tension bila balik bila dengar command nie, “Nurul!! Tolong jaga kedai sat!” arggghhh.. tidak!! migrain ku kembali.. Malas + tak larat + letih + ngantuk.. sume ada.. hahaha.. Sangat malas okey.. nak kuar dari rumah.. Tapi rindu kat makcikku ini sebab dia macam kawan jek.. Nak apa leh roger2.. dia roger aku, aku roger dia.. Tapi command dia paling best, “Tolong beli mp3 sat akt aku.. Nanti aku bagi duit..” hahaha!

4) Acudin a.k.a paksu : orang yang paling tak boleh dijangka.. kadang baik sangat, kadang jahat lebih dari tuuuuuuuut.. hahah.. Biasalah.. anak bongsu.. Tapi paksu aku nie best.. Die pemurah asal dengar cakap jek.. kwang3.. Perangai agak seperti orang tak kawin lagi.. Mesti sebab maksu jauh.. hahaha..

5) Anas Saufi , Nurul Nabila a.k.a my adik : Anas, huh! lega weh ko takde.. hahah.. kakak yang kejam ku ini.. banyak sangat songeh.. macam aku cop duit.. memesan benda jek memanjang.. nabila, aduh.. nggak bisa cakap leklok.. hahaha.. bukan apa.. nie la orang paling best nak dikacau.. hahah.. bosan, bosan boleh usik.. melenting kuat gilerrrr.. Pak teh selalu cakap dia sesuai jadi Peguam bela yang bernama Nabila.. hahaha.. Fakta dan hujahan sangat panjang..

6) Muhammad Danial (abang, 5 tahun), Muhammad Danish (adik, 4 tahun) n Muhammad Hanif Hazim (anip, 10 bulan 5 hari) bin Mohd Hafiz : 3 beradik nie anak sepupuku.. hehe.. Sayang sangat kat mereka.. Danial aku bela dari kecik lagi.. Danish sekejap jek.. Anip paling tak.. hehe.. bila balik jek “mak long, mak long abang nie, adik tue, anip nie..,” “Mak long nak ikut” macam-macam daaaaaaa.. Bukan apa.. Aku rajin melayan mereka.. hehe.. Abang kalau tak sihat sangat baik.. Tak reti nak merengek.. diam jekk.. pegang dahi tengok2 panas betul! demam rupanya..  Sangat berdikari okeyyy.. baru umur 1tahun 21 hari dah dapat adik nama danish.. Adik yang paling kuat nangis.. aku jek panggil adik kat die sebab dah terbiasa.. lama sangat jadi adik.. manja tak hilang lagi.. Anip si mata bulat dah pandai menarik perhatian orang dah.. Suka sangat kalu orang main dengan dia..

6) Muhammad Ifran Haziq a.k.a anak acudin : irfan dah 1tahun 5bulan 11hari.. Sepupu yang paling kecik, no.29.. dah pandai macam2.. ABC.. 123.. Tiru apa orang buat.. Yang paling best dia dah pandai nyanyi lagu nie.. “Cicak, cicak di dinding.. Diam, diam merayap.. Datang seekor nyamuk.. Lalu ditangkapnya..” Tapi die sebut cmnie laa.. “cicak cicak di dinding.. Diam diam a a yap.. atang e e nyamoookkkkk.. lalu u u a a..” hehe.. Comel sangat.. Kalu tanya dia mana cicak, jawabnya.. “cicak di dinding..” nampak semua gigi 4 batang.. hehe.. lain.. Baa, baa Black sheep.. twinkle, twinkle n macam-macam lagi laa.. Paling tak leh tahan telinga bila die menjerit.. macam nak tercabut tekak.. Adoi!! Alasan, tutup kipas masa dia tengah tido.. ntah macam mana ntah leh terjaga den automatic jerit tapi mata terpejam.. bila bukak balik dia diam n sambung tido.. Bila tutup jerit lagi.. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. Sayang kat dia gak..

p/s sayang sangat laa kat sume2.. huhu..

8 Comments

  1. penang tak best, subang lagi best!

    nisdasyarfini : tak kenal maka tak cinta..🙂

  2. first impression tu penting.

    nisdasyarfini : bukan sume orang ada first impression yg betul.. Klu ada pun, akan salah jugak kadang2..

  3. haih…homesick?xP

    nisdasyarfini : hurmm.. off course.. ape lah daya diriku ini PM.. huhu..

  4. ooo..betul gak, my bad

    nisdasyarfini : huhu..

  5. yo! ko kne tagged! so masuk page aku cecepat! haha~

    nisdasyarfini : baiklah.. asyik aku je kne tagged.. haha..

  6. salam kenal.. nice blog.. tenang je warna biru nih..hehe

    nisdasyarfini : thanks!!

  7. satu hari, saye menaip nama saye sendiri dalam google, dan saye terkejut kerana adik anda juge mempunyai name same seperti saye

    anas saufi

    nisdasyarfini : ehm.. x sgka ada orang sama nama dengan my adik..

  8. ye, saye sendiri juge tak sangke ade orang name same, bukan setakat same tapi sebijik nahu dan pronounsiasyen. maafkan saye kalau bahasa inggeris saye teruk

    p/s : adekah incik mempunyai friendster?


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s