..Anything that cross my mind..

Hurm.. It’s been too long.. Dah lama x update blog.. Berhabuk bak kata orang.. Actually, everyday, try to write sumting tapi kadang2 datang perasaan malas nak menaip la, xtau nak taip ape laa.. nie dah orang tany kena type gax laa..

Firstly, abis exam 30th April 08, but tak balik rumah dulu.. Tunggu untuk taklimat PM bersama pengetua pada 10hb Mei 08.. 10 hari tue.. Gap yang panjang tue.. g laa ke Cameron Highlands menikmati keindahan alam sekitar dengan orang tersayang.. (Satu hari jek!) My opinion, tak best sangat Cameron Highland.. Jauh n kurang berbaloi bila dah de kat atas tue.. Expectation salah.. Mungkin tak kena tyme kot.. Dengar kata zaman dolu2 best la.. SEjuk, cool, bla, bla, bla..

Lepas taklimat PM tue, maka 12hb gi ke Aquaria KLCC.. Best giler.. RM 20 untuk student, RM 25 for adult.. Best sangat sebab dapat tengok penyu, shark, etc.. Paling best, dapat tangkap pic dengan SKUNK, but kne bayar.. Tapi, xpe laa sebab mungkin makanan Skunk tue susah nak dapat..

12hb tue berkesempatan jumpa my fren yang datang tido kt KKTAZ nie.. Diorang main untuk MASUM fasa 1 (Majlis Sukan Universiti-universiti Malaysia).. Fasa 2 kat UMS.. Kiranya, UM nie jadi co-host jek.. Takkan la sume nak fly ke Sabah pulakkan.. k.. mereka nie are my Senior and senior kt AIGS.. Kak Izzati n Pe’ah.. Selain all Lawnbowl team yang main untuk SUKMA Penang..Terror giler la sebab MASUM pun mereka, SUKMA pun mereka.. But, mereka dah main untuk SUKMA lebih lama laa.. Dulu untuk dalam negeri jek.. Diorang nie sume wakilkan Kontingen UiTM untuk MASUM..

Hari ke 13 kat KL selepas exam, gi beli tiket balik Penang untuk 14hb.. Naik bas Nice2 Double decker.. Puas hati la seswai dengan tambangnya yang 2x ganda lebih dari bas biasa.. Actually everytime balik, prefer Konsortium, but permit diorang dah ditarik so cannot lerr.. Huhu.. Transnasional x best beb! After beli tiket, g la cuci gambar sebab mak and adik2 dah hantar sms2 yang ingatkan diriku untuk cuci these pictures.. Trip ke Cameron Highland, Ipoh n KL Bird Park; Raya Aidilfitri 2007; and Dinner KKTAZ kat Genting Highland.. Sume skali 359 keping n RM 128.65 (termasuk RM3 service charge) Fuhh.. Record la.. da highest pnh bwt..

Ok, dah ada kat Penang tue, 18hb gi picnic ramai2.. 3 kereta + 1 motor = 20 orang.. Hehe.. Ramai kan? 1st destination is Taman Rimba kat Batu Feringghi.. Tugas aku is to make sure, sume orang makan.. huhu.. tak sempat turun ke air.. Baru nak celup kaki dah de dah yang Jerit, “Jom balik!!” Alamak!! x kasi chance langsung daa.. After that, 1 kereta terus pulang sebab nak hantar Mak Ngah ke Terminal Bas.. N others, gi ke Botanical Garden.. Sronok sepupu kecik ku.. Onyet, onyet! monyet rupanya.. huh! kat KKTAZ banyak jerk! Nanti kak nurul bawak tengok k.. haha.. Paksu la orang yang paling berani melayan, bagi makan kacang.. Ada gax pelancong kat situ yang memang berani mati.. Bagi monyet makan Coklat Cadbury n buah-buahan.. Nasib tak kena saman jek..

19hb petang, g ke Queensbay Mall ikut Mak Teh shopping.. 21hb keluar dengan my sahabat sejati dari AIGS.. Haniah n Syue.. Tyme tue gax, jumpa dengan Sy. Zakirah, Aishah n Aein (Jr. AIGS).. Makan kat Oldtown and Lepaking buat macam kedai sendiri kat Famous Amos (Aein keje kat situ) Yang klakar and akan ingat sampai bila2 is da pengajaran yang kitorg dapat.. SILA INGAT TEMPAT PARKING ANDA!! Tolong lah! Sangat kelakar keyh.. Tak ingat parking kat mana sebab lupa nak tengok dinding tyme kuar kete.. Melulu jek masuk Queensbay Mall tue.. Ada laa 10minit gak bru jumpa kereta tue.. Tersalah aras rupanya.. Haha..

Aein, Syue, Me, Haniah, Aishah, Sy. Zakirah

Aein, Syue, me, Haniah, Aishah, Sy. Zakirah

22hb.. Balik KL balik.. Naik Nice2 gax.. Best2.. sampai KL kul 4 petang n duduk kat kolej sorang2.. Yang lain tak sampai lagi untuk kursus PM 24 n 25hb kat KKTAZ jek.. Tapi malam kuar makan lerrr..

ok.. Den ade kursus PM FAsa 1 tersebut 24 n 25hb.. Modul2 sume memang best sebab tak de yang sama dengan tempat lain.. Personality Test, The Sailor and the Girl, Amazing Race (siap panjat pokok kelapa lagi), Entertainment Nite, Leadership Test, etc.. Memang best gilerr.. Paling penting dapat ngeratkan silaturrahim..

Den, sape2 yang nak balik rumah boleh.. Tapi, 18 out of 32 prefer to stay kat KKTAZ jek! Bukan tak ingat rumah, but, tak de duit nak ulang alik n nak kurangkan risiko.. Beside makanan disediakan.. After dah divide ikut unit, kitorg yang tinggal nie buat gerak kerja n buat kerja2 kolej.. cam check inventori bilik n kunci bilik.. FUHH.. banyak betul kunci palsu!! ntah kunci ape tah yang mereka bagi.. hahaha.. Bilik pun confirm 2 orang untuk aras basement hingga 2.. Aras 3, 3org gax.. Best2.. Happy2 jek sume..

k r.. need to stop.. Take a nap jap untuk riadah petang nie.. Poco-poco dengar2 nya.. haha..

4 Comments

  1. pg td br jek bkak blog ni xde update.tgk2 ade dah update lak ptg.haha.good2 for you.dlu masuk aquaria mahal sket.

    ps: nak gak jadik pm.wuuwuuwu.

    nisdasyarfini : ahha!!

  2. skunk tu bau dia camner?

    nisdasyarfini : mcm ML

  3. owh..patut lar kena bayar nak bergambar ngan skunk tu. understood.

    nisdasyarfini : tak lain tak bukan da reason is bau skunk tue memang busuk gax r..

  4. huhuhu…
    bestnyerrr ptg2 wat poco2…
    alan conduct eh?
    kla.. buat yg terbaik k..
    heheheheh=)
    saya nak berehat dulu…

    nisdsyarfini : hoho.. kak di balik.. x aci!! balik nie, kitorg buli.. haha.. tungguuuuuuuuu..


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s