..teringat kampung halaman..

hurmm.. Tengah2 tak buat apa2 nie.. ngelamun jap.. teringat rumah la pulak.. hurmm..

1) Mak : hoho.. mak mesti merajuk anak nya ni tak balik kenduri tokwan punya anak sedara punya anak punya cucu.. cmner ntah.. tak tau nakterangkan macam mana sebab panjang benor flow nyerr.. hehe.. berbelit-belit.. da reason is.. diorang nie tak kenal aku.. low profile.. haha.. dulu kenduri kat KL aku kat Ipoh.. Nie kenduri kat Penang aku kat KL plak.. haha.. Tak pelah, mak jek yang g key.. Nanti akak kawin diorang datang lagi kot.. Ahha!

2) Tok : da main reason kenapa aku suka balik adalah sebab ada tok kat umah.. Bila balik boleh dengar story tok.. yang paling penting bila time kenduri tok akan cakap.. “Yati, pi la kenduri tue.. Nanti anak kamu si Nurul nak kawin takdak sapa pulak nak pi kalau tak pi sekarang..” heheh.. UNtuk aku pulak tok cakap cmnie.. “nie pi siap cepat, teman tok pi kenduri.. Nanti hang nak kawin depa tak mau mai” jawapan maintain dari dulu.. “tok jelah yg pi.. Nurul jaga umah..”

3) Cik N a.k.a makcik a.k.a Tok Chik (ada 6 cucu menakan my cousin nye anak) :ehem. tension bila balik bila dengar command nie, “Nurul!! Tolong jaga kedai sat!” arggghhh.. tidak!! migrain ku kembali.. Malas + tak larat + letih + ngantuk.. sume ada.. hahaha.. Sangat malas okey.. nak kuar dari rumah.. Tapi rindu kat makcikku ini sebab dia macam kawan jek.. Nak apa leh roger2.. dia roger aku, aku roger dia.. Tapi command dia paling best, “Tolong beli mp3 sat akt aku.. Nanti aku bagi duit..” hahaha!

4) Acudin a.k.a paksu : orang yang paling tak boleh dijangka.. kadang baik sangat, kadang jahat lebih dari tuuuuuuuut.. hahah.. Biasalah.. anak bongsu.. Tapi paksu aku nie best.. Die pemurah asal dengar cakap jek.. kwang3.. Perangai agak seperti orang tak kawin lagi.. Mesti sebab maksu jauh.. hahaha..

5) Anas Saufi , Nurul Nabila a.k.a my adik : Anas, huh! lega weh ko takde.. hahah.. kakak yang kejam ku ini.. banyak sangat songeh.. macam aku cop duit.. memesan benda jek memanjang.. nabila, aduh.. nggak bisa cakap leklok.. hahaha.. bukan apa.. nie la orang paling best nak dikacau.. hahah.. bosan, bosan boleh usik.. melenting kuat gilerrrr.. Pak teh selalu cakap dia sesuai jadi Peguam bela yang bernama Nabila.. hahaha.. Fakta dan hujahan sangat panjang..

6) Muhammad Danial (abang, 5 tahun), Muhammad Danish (adik, 4 tahun) n Muhammad Hanif Hazim (anip, 10 bulan 5 hari) bin Mohd Hafiz : 3 beradik nie anak sepupuku.. hehe.. Sayang sangat kat mereka.. Danial aku bela dari kecik lagi.. Danish sekejap jek.. Anip paling tak.. hehe.. bila balik jek “mak long, mak long abang nie, adik tue, anip nie..,” “Mak long nak ikut” macam-macam daaaaaaa.. Bukan apa.. Aku rajin melayan mereka.. hehe.. Abang kalau tak sihat sangat baik.. Tak reti nak merengek.. diam jekk.. pegang dahi tengok2 panas betul! demam rupanya..  Sangat berdikari okeyyy.. baru umur 1tahun 21 hari dah dapat adik nama danish.. Adik yang paling kuat nangis.. aku jek panggil adik kat die sebab dah terbiasa.. lama sangat jadi adik.. manja tak hilang lagi.. Anip si mata bulat dah pandai menarik perhatian orang dah.. Suka sangat kalu orang main dengan dia..

6) Muhammad Ifran Haziq a.k.a anak acudin : irfan dah 1tahun 5bulan 11hari.. Sepupu yang paling kecik, no.29.. dah pandai macam2.. ABC.. 123.. Tiru apa orang buat.. Yang paling best dia dah pandai nyanyi lagu nie.. “Cicak, cicak di dinding.. Diam, diam merayap.. Datang seekor nyamuk.. Lalu ditangkapnya..” Tapi die sebut cmnie laa.. “cicak cicak di dinding.. Diam diam a a yap.. atang e e nyamoookkkkk.. lalu u u a a..” hehe.. Comel sangat.. Kalu tanya dia mana cicak, jawabnya.. “cicak di dinding..” nampak semua gigi 4 batang.. hehe.. lain.. Baa, baa Black sheep.. twinkle, twinkle n macam-macam lagi laa.. Paling tak leh tahan telinga bila die menjerit.. macam nak tercabut tekak.. Adoi!! Alasan, tutup kipas masa dia tengah tido.. ntah macam mana ntah leh terjaga den automatic jerit tapi mata terpejam.. bila bukak balik dia diam n sambung tido.. Bila tutup jerit lagi.. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. Sayang kat dia gak..

p/s sayang sangat laa kat sume2.. huhu..

..Anything that cross my mind..

Hurm.. It’s been too long.. Dah lama x update blog.. Berhabuk bak kata orang.. Actually, everyday, try to write sumting tapi kadang2 datang perasaan malas nak menaip la, xtau nak taip ape laa.. nie dah orang tany kena type gax laa..

Firstly, abis exam 30th April 08, but tak balik rumah dulu.. Tunggu untuk taklimat PM bersama pengetua pada 10hb Mei 08.. 10 hari tue.. Gap yang panjang tue.. g laa ke Cameron Highlands menikmati keindahan alam sekitar dengan orang tersayang.. (Satu hari jek!) My opinion, tak best sangat Cameron Highland.. Jauh n kurang berbaloi bila dah de kat atas tue.. Expectation salah.. Mungkin tak kena tyme kot.. Dengar kata zaman dolu2 best la.. SEjuk, cool, bla, bla, bla..

Lepas taklimat PM tue, maka 12hb gi ke Aquaria KLCC.. Best giler.. RM 20 untuk student, RM 25 for adult.. Best sangat sebab dapat tengok penyu, shark, etc.. Paling best, dapat tangkap pic dengan SKUNK, but kne bayar.. Tapi, xpe laa sebab mungkin makanan Skunk tue susah nak dapat..

12hb tue berkesempatan jumpa my fren yang datang tido kt KKTAZ nie.. Diorang main untuk MASUM fasa 1 (Majlis Sukan Universiti-universiti Malaysia).. Fasa 2 kat UMS.. Kiranya, UM nie jadi co-host jek.. Takkan la sume nak fly ke Sabah pulakkan.. k.. mereka nie are my Senior and senior kt AIGS.. Kak Izzati n Pe’ah.. Selain all Lawnbowl team yang main untuk SUKMA Penang..Terror giler la sebab MASUM pun mereka, SUKMA pun mereka.. But, mereka dah main untuk SUKMA lebih lama laa.. Dulu untuk dalam negeri jek.. Diorang nie sume wakilkan Kontingen UiTM untuk MASUM..

Hari ke 13 kat KL selepas exam, gi beli tiket balik Penang untuk 14hb.. Naik bas Nice2 Double decker.. Puas hati la seswai dengan tambangnya yang 2x ganda lebih dari bas biasa.. Actually everytime balik, prefer Konsortium, but permit diorang dah ditarik so cannot lerr.. Huhu.. Transnasional x best beb! After beli tiket, g la cuci gambar sebab mak and adik2 dah hantar sms2 yang ingatkan diriku untuk cuci these pictures.. Trip ke Cameron Highland, Ipoh n KL Bird Park; Raya Aidilfitri 2007; and Dinner KKTAZ kat Genting Highland.. Sume skali 359 keping n RM 128.65 (termasuk RM3 service charge) Fuhh.. Record la.. da highest pnh bwt..

Ok, dah ada kat Penang tue, 18hb gi picnic ramai2.. 3 kereta + 1 motor = 20 orang.. Hehe.. Ramai kan? 1st destination is Taman Rimba kat Batu Feringghi.. Tugas aku is to make sure, sume orang makan.. huhu.. tak sempat turun ke air.. Baru nak celup kaki dah de dah yang Jerit, “Jom balik!!” Alamak!! x kasi chance langsung daa.. After that, 1 kereta terus pulang sebab nak hantar Mak Ngah ke Terminal Bas.. N others, gi ke Botanical Garden.. Sronok sepupu kecik ku.. Onyet, onyet! monyet rupanya.. huh! kat KKTAZ banyak jerk! Nanti kak nurul bawak tengok k.. haha.. Paksu la orang yang paling berani melayan, bagi makan kacang.. Ada gax pelancong kat situ yang memang berani mati.. Bagi monyet makan Coklat Cadbury n buah-buahan.. Nasib tak kena saman jek..

19hb petang, g ke Queensbay Mall ikut Mak Teh shopping.. 21hb keluar dengan my sahabat sejati dari AIGS.. Haniah n Syue.. Tyme tue gax, jumpa dengan Sy. Zakirah, Aishah n Aein (Jr. AIGS).. Makan kat Oldtown and Lepaking buat macam kedai sendiri kat Famous Amos (Aein keje kat situ) Yang klakar and akan ingat sampai bila2 is da pengajaran yang kitorg dapat.. SILA INGAT TEMPAT PARKING ANDA!! Tolong lah! Sangat kelakar keyh.. Tak ingat parking kat mana sebab lupa nak tengok dinding tyme kuar kete.. Melulu jek masuk Queensbay Mall tue.. Ada laa 10minit gak bru jumpa kereta tue.. Tersalah aras rupanya.. Haha..

Aein, Syue, Me, Haniah, Aishah, Sy. Zakirah

Aein, Syue, me, Haniah, Aishah, Sy. Zakirah

22hb.. Balik KL balik.. Naik Nice2 gax.. Best2.. sampai KL kul 4 petang n duduk kat kolej sorang2.. Yang lain tak sampai lagi untuk kursus PM 24 n 25hb kat KKTAZ jek.. Tapi malam kuar makan lerrr..

ok.. Den ade kursus PM FAsa 1 tersebut 24 n 25hb.. Modul2 sume memang best sebab tak de yang sama dengan tempat lain.. Personality Test, The Sailor and the Girl, Amazing Race (siap panjat pokok kelapa lagi), Entertainment Nite, Leadership Test, etc.. Memang best gilerr.. Paling penting dapat ngeratkan silaturrahim..

Den, sape2 yang nak balik rumah boleh.. Tapi, 18 out of 32 prefer to stay kat KKTAZ jek! Bukan tak ingat rumah, but, tak de duit nak ulang alik n nak kurangkan risiko.. Beside makanan disediakan.. After dah divide ikut unit, kitorg yang tinggal nie buat gerak kerja n buat kerja2 kolej.. cam check inventori bilik n kunci bilik.. FUHH.. banyak betul kunci palsu!! ntah kunci ape tah yang mereka bagi.. hahaha.. Bilik pun confirm 2 orang untuk aras basement hingga 2.. Aras 3, 3org gax.. Best2.. Happy2 jek sume..

k r.. need to stop.. Take a nap jap untuk riadah petang nie.. Poco-poco dengar2 nya.. haha..