Tagged!

Perghh.. Lately, sementara tunggu subuh, bukak la blog Izzulism untuk tinjau tinjau kalau beliau ada update pape yg baru. Mr.afro ni suka buat entry cam pelik sikit. Lain dari orang lain. Ntah mana idea la yang beliau dapat. Actually, biler time borink jek.. nie la my job! hehe.. check2 sape dah update.. skali jek tajuk tagged! Ingat nak balas balik sebab at the end of entry tue ade ckp nie..

btw, i don’t know who to tag, as i really have no idea who is reading my blog, so i think, i would like to tag…….YOU!! yes, the one who is reading THIS right now! ;b

haha.. Tapi niat di hati, alah.. bukannya beliau nie tau pun.. so, hari ni dah lepas kepengsanan sebentar after tax exam, baru la bukak laptop nie.. Tengah nak update blog la kan.. tapi cam lost plak nak buat entry ape.. Den cari ilham jap.. maka, bukak la blog2 ini.. Ali Asyraf, Otel, Syerah Omar, n Kudozu.. Skali jek! haishhh.. Kene tagged gax dengan Kudozu.. (kudozu yang tagged dulu sebelum izzul..) xpelah.. bukak story tagged..

1. My face..

haha.. Pesal letak muka sendiri? sebab.. nie la pic yang paling suka skali. Tolong member since secondary sckewl yang sekarang ni tengah study kat Lim Kok Wing. Dia punya assignment. Kami shooting di Masjid Wilayah selama 3 jam! fuh.. berpanas.. Nie la pic yang senyumannya paling lebar. Actually tak perasan pun bila pic nie dicaptured. Bila dia send email baru terkejut gilerr.. hehe..

2. My Handphone .. Samsung SGH-D880

First time kuarkan cash dari duit sendiri dengan begitu banyak.. untuk dapat hp nie.. Tak lah secanggih mana pun sbb takde 3G n juz 3megapixels camy, sebab dari dulu lagi target nak yang ada dual-sim.. And that’s it!! Hepi sangat ada hp nie.. My trusted brand.. Tak perlu usung 2 hp lg.. yey!!

3. Orange, Black..

Bukan buah oren, tapi warna jingga.. Warna kegemaran ku.. Sangat suka dengan kaler nie.. tapi bukan yang versi ang,ang punya.. yang memang orange ori.. Stakat nie, dah ada bantal comel, cadar, beg, kotak, sweater, baju, frenster, rak etc..banyak laa.. Hitam pun my feveret. Kadang-kadang orangsuka kata tengah berkabung. Biarlah! =D

4. Sweater..

Hmm.. Sejak masuk matrik, suka benor dengan sweater nie.. Mungkin influence dari rumateku Aizah, banyak hood die. lawa2 plak tue.  Stakat nie tak banyak mana pun yang ada. Juz 5 helai jek. Tapi yang biru nie paling cooool. Hadiah dari bakal mertua. Datang dari London gitu.. Fuh.. tak rasa cam pakai sweater pun kadang-

kadang. Memang sangat sukakan sweater! hehe.. Lagipun, cepat, mudah dan ringkas!

5. Turtles..

My pet.. dah lama teringin nak ada. Baru sekarang berkesempatan. Hmm, minggu lepas, seekor jantan terkorban yang sebelah kanan itu, shellnyer sangat cantik n tak saggup nak tanamkan, so my fren lah yang tolong.. mugkin kena Respiratory infection.. Sekarang, dah beli seekor yang lain. Rasa nak tambah lagi 2 ekor pulak.. hehe..

6. Laptop..

Huh! Bayangkan satu hari tanpa laptop.. Rasa macam hilang kaki sebelah kot.. Sangat, sangat bosan gamaknye. Panjang cerita sebelum boleh dapat laptop nie. At last, my cousin yang baik hati tolong untuk memujuk mak untuk dapatkannya. Thanxx to mak yang sangat memahami.. But, everytime balik kampung jek, dah tau.. Laptop nie tumpuan semua yang ada kat rumah. Nk download yang tue yang nie la, nak main game la, tgk citer korea la, jepun la, taiwan la.. Mak pun dah pandai main game.. lalalala.. Brand? Biase jek Acer 5553WXMi. Takde webcam pun sebab macam x perlu..

7. Editing Pictures

Hobi la sangat pun.. tapi suka laa jugak.. First time explore adobe photoshop dapat buat yang nie.. Takde siapa yang ajar pun. Just klik-klik je. Buat masa cuti bulan Disember 2007.. Adik yang lelaki tue suka benor bile dah siap.. hehe.. satu jek yang slack kt pic tue, cmner ntah yang sorunk tue spec hilang.. hehe.. Pakai contact lenses laa..

8. Sushi..

Pantang klu ke Jusco.. Mesti cari sushi! sangat best tambah2 bila ada wasabi. fuhh.. memang mantap!! Sushi kat tempat lain agak kureng ler. Usually spent hingga Rm20 untuk sushi & minimum RM 7. Beside that, if singgah di Carrefour MV akan cari mixed salad gax!

9. Newspapers..

Perkara wajib yang perlu dibuat setiap pagi adalah membaca berita.. Seawal 4 pagi jek dah boleh tengok rupa muka depan paper secara online such as Utusan Malaysia dan Kosmo!, Berita Harian dalam jam 6 dan Harian Metro plak 10 pagi. Even bila-bila masa pun bukak paper online macam Utusan dan Bharian dah ade berita terkini. Tak perlu tunggu untuk tengok televisyen. Jimat! yey!

p/s hmm.. tak tau nak tagged sape lagi..

9 Comments

  1. hehe..nasib baik betul, sebab mmg kudozu tag dulu pun.

    5 helai “jerrrrrrrrrrr” -.-

    nisdasyarfini : yelah.. jerrrrr..
    ()()
    (-.-)
    —–

  2. suke la gmba cik izzah.hehe.kalo amik saye jd model pon lg bagus!muke sy muka komersil..XDD

    nisdasyarfini : tq🙂 nanti sy ajk lg klu de k..

  3. baru teringat knape tak masukkn sudoku..

  4. oo..kesiyan..

  5. mak cik, tag kamu yerp^^

    nisdasyarfini : okies!! welcome to the world!

  6. hi izzah:)

    saje singgah blog izzah:)

    nisdasyarfini : welcome! tapi x sebest k.syerah ny fotopages kot.. hehe..

  7. tag ler dkt sya..

    nisdasyarfini : yer.. awk di tag!

  8. Cantik blog ni🙂 menarik🙂

    nisdasyarfini : tqvm.. =)

  9. Hai,em..pic u memang cute,em,kalau sudi kwn sms sy di 0139021207,royal town pahang


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s